Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor specializat...

Sunt designer vestimentar, am creat de curand un magazin online si am optat ca optiune de plata un serviciu de plati online. In momentul de fata ma confrunt cu o problema legata de plata. Obligatoriu, vreau sa ma asigur ca plata comenzii este facuta in avans(nu-mi permit sa raman cu produse pe stoc pentru ca clientul s-a hotarat in ultimul moment ca nu mai doreste ceea ce a comandat ).

Aici adaug faptul ca lucrez doar Made to measure.
Rochiile pe care le creez, au atasate un design floral care este brodat manual. Termenul de executie al unui produs este de aproximativ 20 de zile pentru ca brodatul manual necesita timp. Mentionez ca doar o singura persoana face broderia.

Acum, cei de la sistemul de plati online cer urmatorul lucru:
- sa efectuati cererea de incasare asupra unei tranzactii autorizate in cel mult 5-7 zile de la autorizarea acesteia, si numai dupa expedierea comenzii.

Imi este imposibil sa fac lucrul acesta, neavand produse pe stoc si avand termenul de executie amintit mai sus.
Sugestia lor este urmatoarea...
- fie incasati suma in termen de 5 zile cu expedierea comenzii in 20 de zile
- fie asteptati 20 de zile si apoi expediati comanda si incasati suma (aveti 30 de zile de la autorizare pentru a putea incasa dpdv tehnic suma)

Prima varianta este ceea ce ne dorim, insa ne-au spus ca trebuie sa obtinem acordul scris al clientului ca este de acord sa plateasca in avans produsul comandat si ca este de acord cu timpul de expediere pentru a evita disputele bancare(daca va fi cazul).

Am facut modicarile de rigoare pe pagina de checkout(o casuta de bifat, cum ca sunt de acord sa platesc in avans.....), cat si la Termeni si conditii.

Intrebarea mea este....Exista o alta modalitate de rezolvare?. Personal, mi se pare nefiresc sa cer clientului o aprobare in scris. Nu mai sunt in Romania si alti producatori care au termene de executie mai mari? La ei ce se aplica?

Astept pareri si poate o rezolvare.
Multumesc.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)